Η Πάρις Χίλτον υποστηρίζει με αυτή τη φωτογραφία ότι εφηύρε τις selfie, 11 χρόνια πριν (φωτο)

Η Πάρις Χίλτον τόλμησε να ξεστομίσει πως εκείνη και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «εφηύραν» τις σέλφι και οι χρήστες του Twitter μόλις το διάβασαν πρώτα γέλασαν και μετά αποφάσισαν να της κάνουν ένα μάθημα ιστορίας στη φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, η χρυσή κληρονόμος αποφάσισε να δημοσιεύσει μία σέλφι με εκείνη και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, γράφοντας στη λεζάντα της: «Εγώ και η Μπρίτνεϊ πριν 11 χρόνια, όταν εφηύραμε τις σέλφι».

Τη δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν άφησαν να περάσει απαρατήρητη οι χρήστες του διαδικτύου, αλλά της απάντησαν με παλιές σέλφι διάσημων και μη προσωπικοτήτων, «φτάνοντας» μέχρι το 1839. «Η πρώτη σέλφι τραβήχτηκε το 1839 από τον Ρομπέρρτ Κορνέλιους, όταν προσπάθησε να τραβήξει τον εαυτό του με τη φωτογραφική μηχανή του», υποστήριξε κάποιος, ενώ άλλος ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη κι ασπρόμαυρες σέλφι, πίσω στο 1910.

Βέβαια το παραλήρημα των χρηστών δεν τελείωσε εκεί, καθώς ένας άλλος χρήστης ανέβασε μία σέλφι του κιθαρίστα Τζορτζ Χάρισον από το 1966, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να την αποκαλέσουν και ψεύτρα δείχνοντάς της φωτογραφίες από παλιές 90s σειρές, ή ακόμη και την Μαντόνα από βίντεο κλιπ σε παλιά της επιτυχία.

Οι απαντήσεις των χρηστών πάντως δεν ήταν αρκετές, καθώς «θέση» πήρε και το BBC, το οποίο θέλησε να αποκλείσει κάθε πρωτιά που θα μπορούσε να έχει πάρει η Πάρις Χίλτον, αναφέροντας πως η πρώτη διαδικτυακή βγήκε το 2002, τέσσερα χρόνια πριν την ίδια.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Posts
0003Image00001